uitfaartfotografie-bloemen

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie is een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen van een dierbare. De foto’s die genomen worden tijdens de uitvaartdienst of crematie kunnen later dienen als herinnering aan de overledene en de afscheidsceremonie.

Uitvaartfotografie is niet alleen belangrijk voor de familie en vrienden van de overledene, maar ook voor de fotograaf zelf. Het is een uitdaging om de juiste sfeer en emoties vast te leggen tijdens zo’n emotionele gebeurtenis. Een goede uitvaartfotograaf zal respectvol en professioneel omgaan met de situatie en de familie en vrienden helpen om deze moeilijke tijd door te komen.

uitvaartfotograaf

Uitvaartfotograaf

Een uitvaartfotograaf is iemand die zich specialiseert in het vastleggen van emoties, herinneringen en de laatste afscheid van een overledene.

Een uitvaartfotograaf is iemand die de opdracht krijgt om de laatste momenten van een overledene vast te leggen. Dit kan tijdens een uitvaartdienst, crematie of een andere afscheidsceremonie zijn. De foto’s die een uitvaartfotograaf maakt, dienen als herinnering aan de overledene en de afscheidsceremonie en kunnen de familie en vrienden troost bieden in moeilijke tijden.

Een uitvaartfotograaf moet beschikken over een grote dosis empathie en professionele vaardigheden. Hij of zij moet respectvol en discreet omgaan met de situatie en de familie en vrienden helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Het is belangrijk dat een uitvaartfotograaf een gevoelige aanpak heeft en de juiste sfeer en emoties weet vast te leggen.

De uitvaartfotograaf moet ook beschikken over de juiste technische vaardigheden. Hij of zij moet in staat zijn om foto’s te maken onder moeilijke lichtomstandigheden en in een emotioneel geladen omgeving. De foto’s moeten duidelijk en scherp zijn en de juiste sfeer en emoties weergeven.

Een uitvaartfotografen moet ook beschikken over een grote dosis creativiteit. Hij of zij moet in staat zijn om unieke en persoonlijke beelden te creëren die de familie en vrienden aan de overledene zullen herinneren. Uitvaartfotografie is geen alledaagse vorm van fotografie en vereist een unieke aanpak en visie.

Een uitvaartfotograaf moet beschikken over een grote dosis empathie, professionele vaardigheden, technische vaardigheden en creativiteit om de juiste beelden te creëren.

Het is belangrijk om te weten dat uitvaartfotografie niet alleen beperkt is tot het maken van foto’s tijdens de uitvaartdienst of crematie. Een uitvaartfotograaf kan ook beelden maken van de voorbereidingen voor de afscheidsceremonie, zoals het opmaken van de overledene en het plaatsen van bloemen. Deze beelden kunnen net zo belangrijk zijn voor de familie en vrienden als de beelden van de afscheidsceremonie zelf.

Het is belangrijk om een uitvaartfotograaf te kiezen die aansluit bij uw wensen en eisen. Neem de tijd om verschillende fotografen te bekijken en vraag naar referenties. U wilt er zeker van zijn dat de fotograaf die u kiest, respectvol en professioneel is en in staat is om de juiste beelden te creëren die de herinnering aan uw dierbare levend houden.

In het kiezen van een uitvaartfotograaf is het ook belangrijk om de kosten en de diensten die zij aanbieden in overweging te nemen. Sommige fotografen bieden bijvoorbeeld alleen fotografie aan tijdens de uitvaartdienst, terwijl andere fotografen ook beelden maken van de voorbereidingen en een fotoboek of online galerij aanbieden.

Uitvaartfotogfrafie prijzen

Uitvaartfotograaf prijzen

De prijzen van uitvaartfotografie kunnen variëren, afhankelijk van de fotograaf en de diensten die worden aangeboden. Sommige uitvaart fotografen bieden alleen fotografie aan tijdens de uitvaartdienst, terwijl andere
fotografen ook beelden maken van de voorbereidingen en een fotoboek of online galerij aanbieden.

Een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs is de tijdsduur van de fotografie. Als een uitvaartfotograaf bijvoorbeeld alleen de uitvaartdienst fotografeert, zal de prijs lager zijn dan als de fotograaf ook beelden maakt van de voorbereidingen. Ook de duur van de fotografie kan de prijs beïnvloeden, bijvoorbeeld als de fotograaf langer aanwezig is dan alleen tijdens de uitvaartdienst.

Een andere factor die van invloed is op de prijs is de locatie. Als een fotograaf bijvoorbeeld verplicht is om naar een andere stad te reizen voor een opdracht, zal dit de prijs beïnvloeden.

De prijs kan ook beïnvloed worden door de aard van de opdracht. Soms zijn er specifieke wensen of vereisten van de familie of vrienden die de prijs kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld als de familie een bepaald type fotografie wenst of als er specifieke beelden moeten worden gemaakt.

Het is belangrijk om te weten dat een hogere prijs niet altijd gelijkstaat aan een betere dienst. Het is daarom belangrijk om verschillende uitvaart fotografen te bekijken en te vragen naar referenties voordat u een beslissing maakt. Het is ook belangrijk om de diensten en de kwaliteit van de fotograaf in overweging te nemen. Een voorbeeld van prijzen;

Basis uitvaartfotografie

 • tot 2 uur fotografie

 • Tenminste 50 foto’s op USB-stick

 • Klein fotoalbum 10 x 10 cm met 12 foto’s

 • € 395,-

Standaard uitvaartfotografie

 • tot 4 uur fotografie

 • Tenminste 100 foto’s op USB-stick

 • Klein fotoalbum 10 x 10 cm met 12 foto’s

 • De foto’s hebben de meeste gebruikswaarde in een album.

  Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

 • € 575,-

Dagreportage uitvaartfotografie

 • 1 hele dag fotografie

 • Tenminste 200 foto’s op USB-stick

 • Klein fotoalbum 10 x 10 cm met 12 foto’s

 • 1 luxe fotoalbum 30 x 30 50 blz.

 •  1 videopresentatie met 40 foto’s en muziek die tijdens de uitvaart is gespeeld.
  (inclusief de muziekrechten via Buma-Stemra)

 • € 1495,-

  Tips voor een professionele uitvaartfotograaf:

  1. Wees respectvol en discreet tijdens de afscheidsceremonie.
  2. Maak duidelijke afspraken met de familie en vrienden over de beelden die u wilt maken.
  3. Maak gebruik van professionele camera’s, verlichting en computerequipment.
  4. Zorg voor een goede verzekeringsdekking.

De juiste fotograaf zoeken in de Uitvaartfotografie?

Laat een antwoord achter